LA REVISTA "VALENCIA ATRACCIÓN" (1926-1990) I LA RIBERA BAIXA
- antonicarrasquer
- 12 jun 2024
- 20 Min. de lectura
Actualizado: 14 jun 2024
[Comunicació presentada a la IX Assemblea d'Història de la Ribera.
Benifaió, 2002]
Amb l´adquisició feta per la Biblioteca Municipal de Sueca de la pràctica totalitat dels sis-cents deu números apareguts des de 1926 fins a 1990 de la revista mensual VALENCIA ATRACCIÓN, magnífic exemple de premsa periòdica que ultrapassa els límits de la promoció turística per a endinsar-se en aspectes històrics, artístics, folklòrics, etc. del nostre país, he pogut dur endavant un vell projecte que fins ara sempre ajornava, condicionat per la dispersió de la col·lecció i la magnitud de la tasca: fer el buidatge dels articles i suports gràfics que tingueren a veure amb la comarca de la Ribera Baixa i, de pas, conéixer quina havia estat l´aportació dels suecans a la revista.
Ara, fet el repàs dels cinc-cents vuitanta números de la revista que aproximadament tenim al fons de la Biblioteca i consultats els restants en altres centres documentals fins a completar la col·lecció, presente el recull en dos apartats, que titule “La Ribera Baixa en la revista Valencia Atracción (1926-1990): Textos i materials gràfics” i “Els col·laboradors suecans de la revista Valencia Atracción (1926-1990)”, sent molt semblant l´estructura de tots dos. Els seients bibliogràfics els ordene cronològicament, d´acord la data d´aparició del número en el qual apareix alguna qüestió d´interés per al recull, i anote en cadascun d´ells les dades que ajuden a aclarir el perquè de la selecció.
Així mateix, al repertori dedicat a la presència de la comarca en la revista, acompanye tres índexs que faciliten la consulta puntual: temàtic, d´il·lustracions i un tercer on figuren els números monogràfics. Al dels col·laboradors suecans només n´adjunte un, ara d´autors, agrupats per àrees temàtiques.
BUIDATGE
·Núm. 16, desembre de 1927.
—GALIANA, José E.: “Ciudades valencianas: Cullera”, pp. 12-14. Article il·lustrat amb nou fotografies.
·Núm. 23, juliol de 1928.
—Una fotografia, panoràmica de la muntanya de Cullera que il·lustra l´article “Geología valenciana”, d´Alberto Carsi, p. 11.
·Núm. 24, agost de 1928.
—GASPAR: Fotografia aèria del Perelló, p. 19, que acompanya l´article d´Alberto Carsi, “Geología valenciana”.
·Núm. 29, gener de 1929.
—SOLÍS SERRANO, Francisco: “Figuras valencianas. El maestro Serrano”, pp. 21-22. Entrevista, amb una fotografia.
·Núm. 31, març de 1929.
—Fotografia del mestre Serrano, p. 22.
·Núm. 42, febrer de 1930.
—BONET, M.: Fotografia d´un paisatge de Cullera, p. 26, que acompanya l´article de Francisco Almela y Vives, titulat “Variaciones sobre los naranjales”.
·Núm. 48, agost de 1930.
—THOUS, Maximiliano: “Himno Regional Valenciano”, p. 127. Lletra de l´himne, en valencià i castellà.
·Núm. 51, novembre de 1930.
—DOMÍNGUEZ SANZ: Dues fotografies del Perelló, una de les comportes i l´altra del carrerot de la Reina, p. 168, que il·lustren l´article “Albufera valenciana, II y último”, d´Emilio Fornet.
·Núm. 56, abril de 1931.
—LEONEL, Francis: “Mulet: Valencia-París” pp. 58-59. Amb un retrat de l´autor del text i dues reproducciones fotogràfiques d´obres pictòriques de l´artista d´Albalat de la Ribera.
·Núm. 58, juny de 1931.
—“Exposición Claros”, p. 95. Notícia curta, sobre una exposició del pintor suecà a l´Ateneo Mercantil de València.
·Núm. 61, setembre de 1931.
—“Visita a la colonia escolar de Valencia, en Cullera”, p. 131. Notícia curta, il·lustrada amb una fotografia.
·Núm. 62, octubre de 1931.
—NICOLAU DE SUECA [Nicolau Primitiu Gómez Serrano]: “Por tierras valencianas. La Cueva de las Calaveras en Benidoleig”, p. 158. Amb dues fotografies.
·Núm. 73, setembre de 1932.
—“Inauguración de una carretera”, p. 144. Sobre el tram de la carretera Nazaret-Oliva, comprés entre el poblat del Saler i El Perelló.
·Núm. 90, febrer de 1934.
—DURÁ, Simeón: Una litografia en color titulada “Calle de la Barchilla en la ciudad vieja”, p. 1. L´autor de la pintura és M. Moreno Gimeno.
·Núm. 91, març de 1934.
—DURÁ, Simeón: Una litografia en color titulada “Valencia moderna: plaza de Castelar y Av. de Blasco Ibáñez”, p. 1. L´autor de la pintura és M. Moreno Gimeno.
·Núm. 92, abril de 1934.
—DURÁ, Simeón: Una litografia en color titulada “Valencia monumental: Torres de Serranos”, p. 1. L´autor de la pintura és M. Moreno Gimeno.
·Núm. 93, maig de 1934.
—DURÁ, Simeón: Una litografia en color titulada “Valencia pintoresca: Albufera”, p. 1. L´autor de la pintura és M. Moreno Gimeno.
·Núm. 94, juny de 1934.
—DURÁ, Simeón: Una litografia en color titulada “Valencia monumental: La Lonja”, p. 1. L´autor de la pintura és M. Moreno Gimeno.
·Núm. 95, juliol de 1934.
—DURÁ, Simeón: Una litografia en color titulada “Valencia pintoresca: Huerto de naranjos”, p. 1. L´autor de la pintura és M. Moreno Gimeno.
·Núm. 108, agost de 1935.
—RENAU: Fotografia de la platja de Cullera, que il·lustra l´article de Juan Bellveser, “Recuerdo y elogio de nuestras playas”, pp. 116-117.
·Núm. 114, febrer de 1936.
—BOIX VILA, Juan: “La Sala Foral del Archivo Municipal de Valencia”, pp. 30-32. Article publicat amb motiu de la inauguració d´aquest espai, il·lustrat amb cinc fotografies.
·Núm. 125, juny de 1945.
—CLAROS, Alfredo: Un dibuix que acompanya el text “Algo sobre los puestos de pesca de la Albufera”, de Ventura Vidal, p. 4.
·Núm. 131, desembre de 1945.
—CABEDO: Fotografia del mestre Serrano pescant al Perelló, p. 1.
·Núm. 137, juny de 1945.
—ROISIN, L.: Una fotografia a la portada, del calvari i santuari de Cullera.
—GUTIÉRREZ, Carlos: Fotografia d´un castell de focs d´artificials a la desembocadura del Xúquer, p. 1.
—RIBERA PIRIS, Fernando José: “Cullera, centro de una comarca turística”, pp. 2-3, amb sis fotografies de L. Roisin.
—“Gozos a la Virgen del Castillo de Cullera”, p. 4. Amb dues fotografies de Sapiña i Carlos Gutiérrez.
—“Tres autores, tres párrafos”, amb textos sobre Cullera de Teodor Llorente, Pasqual Madoz i Gaspar Escolano, p. 5. Amb dues fotografies de L. Roisin.
—ALMELA Y VIVES, Francisco: “Exuberancia de Cullera”, p. 6. Amb quatre fotografies de Carlos Gutiérrez.
—FERNÁNDEZ FLÓREZ, Wenceslao: “Don José Alemany y Bolufer, el eminente académico de la Española, hijo de Cullera”, p. 7. Acompanya el text una fotografia de C. Gutiérrez.
—RIBERA, Miguel Ángel: “Ciudad de historia” [Cullera], pp. 8-9. Text acompanyat de quatre fotografies de Barbotín (2) i Roisin (2).
—BALLESTEROS JAIME, Lucio: “Cullera”, pp. 10-11. Poesia acompanyada de dues fotografies, una de Carlos Gutiérrez i l´altra anònima.
—M.A.R.: “Cullera, cartel de playa”, p. XVI. Il·lustrat amb una fotografia.
·Núm. 144, gener de 1947.
—CIMEX: “Artistas nuestros. Vicente Mulet”, pp. 14-15. Acompanya l´article un quadre pintat per aquest pintor albalatenc.
·Núm. 147, abril de 1947.
—Una fotografia, a la portada, que titulen “La vega del Júcar en Cullera”.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia del far de Cullera, p. 1.
—RIBERA PIRIS, Fernando José: “La ciudad de Cullera ante su futuro”, p. 2. Acompanyen l´article dues fotografies.
—EQUIS: “Cullera y sus tiradas de aves acuáticas”, p. 3. Acompanyen l´article dues fotografies.
—BADÍA, Vicente: “El litoral de Cullera”, pp. 4-5. Acompanyen l´article dues il·lustracions.
—RIBERA PIRIS, Miguel Ángel: “Cantos populares de la tierra aeriense”, pp. 6-7. Amb dues fotografies de Miguel Ángel López-Egea.
—ALMELA Y VIVES, Francisco: “El pintor José Mongrell y Cullera”, p. 8. Acompanya l´article la reproducció d´un quadre d´aquest artista.
—“Emilio Ferrer Cabrera”, p. 9. Biografia d´aquest pintor de Cullera, il·lustrada amb dues obres seues.
—MILLO, L.: “¡Cullera!, p. 10. Poesia il·lustrada amb dues fotografies de Miguel Ángel López-Egea.
—RIBERA PIRIS, Miguel Ángel: “Serenata a Nuestra Señora del Castillo”, p. 11. Il·lustrada amb una fotografia de la Mare de Déu.
·Núm. 149, juny de 1947.
—Fotografia de la visita del General Franco a la Muntanyeta dels Sants de la Pedra, que acompanya l´article “S.E. el Jefe del Estado en Valencia”, p. II.
·Núm. 152, setembre de 1947.
—“Don Juan Boix y Vila”, p. IV. Nota bibliogràfica.
·Núm. 153, octubre de 1947.
—RIBERA, Miguel Ángel: “Cullera y sus famosas tiradas”, p. III.
·Núm. 154, novembre de 1947.
—GÓMEZ SERRANO, Nicolás Primitivo: “Hallazgo de un ábaco árabe en Valencia”, pp. 4-5. Acompanyen l´article tres fotografies i un dibuix.
·Núm. 163, agost de 1948.
—Fotografia de la marjal suecana vista des de la Muntanyeta del Sants, que il·lustra l´article d´A. Mulet, “De los naranjales a los arrozales”, p. 12.
—MULET, Vicente: Dibuix que il·lustra l´article d´A. Mulet, “De los naranjales a los arrozales”, p. 12.
·Núm. 166, novembre de 1948.
—MULET, Vicente: Dibuix que il·lustra l´article “Arpa suave de María Mulet”.
·Núm. 171, abril de 1949.
—“Don Juan Boix y Vila”, p. 16. Necrològica.
·Núm. 177, octubre de 1949.
—“Onda i Quartonda, obra reciente de Nicolau de Sueca”, p. VII. Il·lustrat amb una fotografia, on es veu una estela funerària romana en un camp d´arròs recentment plantat.
·Núm. 181, febrer de 1950.
—Fotografia d´una vista panoràmica dels arrossars de Sueca des de la Muntanyeta dels Sants, que il·lustra l´article de Vicente Gay, “Los novios de la tierra”, pp. 8-9.
·Núm. 185, juny de 1950.
—GÓMEZ SERRANO, Nicolau Primitiu: Dues fotografies de paisatges urbans de Benassal, p. 6, que acompanya l´article “Unos detalles ornamentales de Benasal”, de Carles Salvador.
·Núm. 186, juliol de 1950.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Valencia al aire de su música. El pentagrama ante la Feria de Julio. Se reconoce internacionalmente el mérito de las bandas valencianas”, p. 4. Amb tres fotografies de l´autor literari, una d´elles de la Banda Santa Cecilia de Cullera, a Narbona.
—V de VALENCIA: “La industria de la molinería arrocera fue transformada en el siglo XIX por el maestro de molinos valenciano Domingo Gómez”, p. 13. Article il·lustrat amb la reproducció fotogràfica d´un molí i un retrat del pare de Nicolau Primitiu Gómez Serrano.
·Núm. 189, novembre de 1950.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Tres fotografies de diversos aspectes de les tirades, pp. 14-16, que acompanyen l´article de S. Bono y Barber, “El lago de la Albufera de Valencia, verdadero paraíso para los cazadores de aves acuáticas”.
·Núm. 196, maig de 1951.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia que il·lustra l´article de Vicente Badia, “La Serra Calderona y el río Palancia en la geografía saguntina”, p. 7.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Tres fotografies que il·lustren una làmina sense text titulada “Por la huerta valenciana...”, p. 13, anteriorment publicades en la revista La Semana Vitivinícola.
·Núm. 197, juny de 1951.
—“El Maestro Serrano: su vida y su obra”, p. 10. Notícia sobre la publicació de la seua biografia per José Alonso Grosson, il·lustrada amb quatre fotografies.
·Núm. 200, setembre de 1951.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia que acompanya l´article de Lucio Ballesteros Jaime, “Cántico de Utiel”, p. 12-13.
·Núm. 201, octubre de 1951.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, amb el peu “Vendimia en Utiel”.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies del conreu de l´arròs, p. III, publicades anteriorment al diari Jornada.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia de la Torre de Santa Caterina i el Micalet, il·lustrant l´article d´Antonio Igual Úbeda, “Estrella y Meridiano de Valencia”, p. 2.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies amb una panoràmica del Xúquer des del castell de Jalance i collint bresquilles, p. XI, ja publicades al diari Jornada.
·Núm. 202, novembre de 1951.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia del bust de Santàngel, a l´Albereda de València, p. II, publicada al diari Jornada.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies sobre el conreu del cacahuet, p. III, publicades anteriorment al diari Jornada.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´un cabàs amb llobarros, p. 2, que acompanya l´article de Dina Tangari, “Valenza, città dell´abondanza”.
—SOLER GODES, Enrique: “Los epitafios satíricos de Bernat y Baldoví”, p. 4. Amb un retrat de la Musa publicat al llibre Ramillete de bibliófilos valencianos.
·Núm. 203, desembre de 1951.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, amb d´un taronger.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia que il·lustra l´article de Vicente Ibáñez Espinosa, “El convento de las Carmelitas Descalzas de San José”, p. 12.
·Núm. 204, gener de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´una escena en un port de l´Albufera, p. 1.
·Núm. 205, febrer de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, d´uns atmetllers en flor.
·Núm. 208, maig de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´una vista panoràmica del llac de l´Albufera, p. 1.
·Núm. 209, juny de 1952.
—“Un gran éxito de López-Egea”, p. III. Notícia curta sobre un concurs fotogràfic convocat pel Ministerio de Cultura, il·lustrat amb una fotografia del mateix López-Egea.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´una vista general d´Alzira des de la Muntanyeta de San Salvador, p. 1.
·Núm. 210, juliol de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´un home perxant a l´Albufera, p. 1.
·Núm. 211, agost de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, amb el pòrtic de la Basílica de Santa Maria d´Elx.
·Núm. 212, setembre de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia de peixos, que acompanya l´article signat per Francamor, “La Albufera y sus tiradas a la aves acuáticas”, p. 8.
·Núm. 213, octubre de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia de la sega de l´arrós, p. 1.
·Núm. 214, novembre de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia que il·lustra el reportatge fotogràfic “Las fiestas de la vendimia en Valencia”, p. V.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´una panoràmica del castell de Sagunt, p. 1.
·Núm. 215, desembre de 1952.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies que acompanyen l´article de Francamor, “Los vedados acuáticos artificiales”, pp. 8-9.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia del far de Cullera, que acompanya l´article “Las ciudades de la región valenciana: provincia de Valencia”, de Vicente Badía, p. 11.
·Núm. 216, gener de 1953.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia dels Jardins del Real a València, p. 1.
·Núm. 224, setembre de 1953.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies que acompanyen l´article “Feria de Utiel”, de Ricardo del Val, pp. 6-7.
—“Valencianos ilustres. El maestro Serrano”, p. 13. Notícia curta, il·lustrada amb una fotografia del músic i compositor.
·Núm. 230, març de 1954.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia de l´Albufera, que il·lustra l´article de Carles Salvador, “De los jardines del Real a la Albufera de Valencia”, p. 11.
—IGUAL ÚBEDA, Antonio: “Muerte y transfiguración del Cristo de Sollana”, pp. 12-13. Il·lustrat amb dues fotografies.
·Núm. 234, juliol de 1954.
—“Exposición de fotografías de López-Egea”, p. IV. A la Sala Prat de València.
·Núm. 240, gener de 1955.
—CASTELLÓ BAYLACH, Lamberto-A.: “Torre-Vera. Castillo de Corbera”, pp. 12-14. Amb fotografies de Carlos Gutiérrez i E. Beút Belenguer.
·Núm. 243, abril de 1955.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies que il·lustren l´article de Carles Salvador, “Palomares en el cielo de Valencia”, pp. 10-11.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Elogio de la paella”, p. IX. Diverses entrevistes sobre aquest plat gastronòmic valencià, una de les quals feta a Antonio Puchades.
·Núm. 244, maig de 1955.
—“El monumento al Maestro Serrano en Sueca”, p. III. Sobre la col·locació de la primera pedra.
·Núm. 246, juliol de 1955.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia que il·lustra l´article de Ricardo del Val, “Paseo de las Delicias, en Utiel”, p. 14.
·Núm. 248, setembre de 1955.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia que acompanya l´article de Ricardo del Val, “Utiel: calle de Santa María”, p. 6.
·Núm. 252, gener de 1956.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´una dona collint taronges, p. 1.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies que il·lustren l´article signat per Francamor titulat “Los vedados artificiales”, pp. 6-7.
·Núm. 253, febrer de 1956.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia amb el següent peu: “Embarque de hierro en el puerto de Sagunto”, p. 1.
·Núm. 260, setembre de 1956.
—“Un monumento al Maestro Serrano”, p. 5. Notícia sobre el futur monument dedicat a Serrano a la ciutat de València. Inclou una fotografia de Serrano.
·Núm. 265, febrer de 1957.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia de la ciutat de Carlet, que acompanya l´article de Ricardo del Val, “La ruta de los almendros. Recuerdo de Samuel Ros”, p. 6.
·Núm. 270, juliol de 1957.
—RIBERA PIRIS: Fotografia a la portada, d´un paisatge de Cullera.
·Núm. 277, febrer de 1958.
—“Albalat de la Ribera y la antigua ciudad romana de Sucronem”, p. IV.
·Núm. 278, març de 1958.
—SUBIRÁ, José: “El músico del Soldado de Nápoles”, p. 3. Article publicat anteriorment al Diario de Barcelona, al qual acompanya una fotografia del mestre Serrano amb els germans Álvarez Quintero.
·Núm. 279, abril de 1958.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Valencia produce la mejor fresa de España. Abastece al mercado nacional y exporta al extranjero”, pp. 8-9. Amb tres fotografies de l´autor del text.
·Núm. 281, juny de 1958.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Dues fotografies de la verema d´Utiel, que il·lustren l´article “Epistolario inédito de Enrique Rambal”, pp. 14-15.
·Núm. 283, agost de 1958.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, del monument dedicat al mestre Serrano al parc de l´Estació de Sueca.
—FERNÁNDEZ SHAW, Guillermo: “Invocación al maestro Serrano ante su monumento en Sueca”, p. 3. Poesia llegida en l´acte d´inauguració de l´esmentat monument. Acompanya una fotografia de Miguel Ángel López-Egea.
—IGUAL ÚBEDA, Antonio: “Comentarios a una gran obra del escultor Beltrán. Tierras de arroz”, pp. 6-7. Acompanyen l´article dues fotografies de l´escultura comentada, existent a l´Ateneo Mercantil de València.
·Núm. 284, setembre de 1958.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, retrat d´una senyoreta amb espigues d´arrós.
·Núm. 287, desembre de 1958.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, amb el peu “Bodegón valenciano de Navidad”.
·Núm. 291, abril de 1959.
—“Ciclo de conferencias sobre Urbanización y Turismo en Cullera”, p. V.
·Núm. 298, novembre de 1959.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, amb el títol següent: “Jardin de claveles”.
·Núm. extraordinari [febrer de 1960].
—SERRANO SIMEÓN, José: La partitura de l´ Himne Regional Valencià, s.p.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´un basquet de taronges, que il·lustra l´article de Luis García Guijarro, “La naranja y Valencia”, p. 41.
·Núm. 307, agost de 1960.
—BELTRÁN GRIMAL, Vicente: Reproducció d´una escultura de l´artista suecà, referent a una exposició col·lectiva celebrada a la Sala Braulio, de València.
·Núm. 319, agost de 1961.
—L.R.: “El pintor Alfredo Claros en el Círculo de Bellas Artes”, pp. 12-13. Acompanyen l´article tres reproduccions de l´obra de l´artista suecà.
·Núm. 320, setembre de 1961.
—“El camping de Santa Marta en Cullera”, p. 5. Il·lustren l´article dues fotografies.
·Núm. 321, octubre de 1961.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El Concurso de Paellas se celebró en Sueca con éxito resonante. Entrevista con los tres primeros Paelleros Extraordinarios”, pp. 8-9. Amb cinc fotografies de l´autor del text.
·Núm. 322, novembre de 1961.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia a la portada, de dos caçadors després de la “pollejà”.
—L.R.: “Los primeros periódicos valencianos”, p. 16. Il·lustren l´article, entre d´altres, un retrat de Bernat i Baldoví i els facsímils de les portades dels primers números dels setmanaris La Donsayna i El Tabalet.
·Núm. 324, gener de 1962.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia panoràmica de l´Avinguda del Marqués de Sotelo, a València, p. 1.
·Núm. 325, febrer de 1962.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia de l´Estació del Nord, a València, p. 1.
·Núm. 327, abril de 1962.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Fotografia d´un basquet ple de taronges, que il·lustra l´article de Luis Antonio de Vega, “En Madrid hay pocos, pero buenos restaurantes valencianos”, p. 10.
·Núm. 331, agost de 1962.
—SOLER CARNICER, José: Una fotografia del far de Cullera, p. 7.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel: “L´escaldà de la uva moscatel”, p. 15. Amb dues fotografies de l´autor del text.
·Núm. 333, octubre de 1962.
—“El II concurso Nacional de Paellas celebrado en Sueca”, p. 7. Amb una fotografia de Miguel Ángel López-Egea.
·Núm. 340, maig de 1963.
—RICO DE ESTASEN, José: “El recuerdo del maestro. Serrano en El Perelló...”, pp. 4-6. Il·lustrat amb cinc fotografies.
·Núm. 343, agost de 1963.
—SOLER CARNICER, José: “Valencia va a eregir el monumento al maestro Serrano”, pp. 8-9. Article il·lustrat amb dues fotografies.
·Núm. 344, setembre de 1963.
—Fotografia de dos caçadors amb la Muntanyeta dels Sants al fons, p. 9.
·Núm. 345, octubre de 1963.
—“III Concurso Nacional de Paellas celebrado en Sueca”, p. 14. Amb tres fotografies de Miguel Ángel López-Egea.
·Núm. 353, juny de 1964.
—Fotografia del suecà Juan Artal, alcalde de València l´any 1923, acompanyant als Reis d´Espanya, amb motiu de la coronació de la Mare de Déu dels Desemparats, p. 11.
·Núm. 357, octubre de 1964.
—“Elogio de la paella. El Concurso Nacional en Sueca”, p. VII.
·Núm. 362, març de 1965.
—“La inauguración del monumento al maestro José Serrano. Discurso del Alcalde de Valencia”, p. V.
·Núm. 363, abril de 1965.
—GARCÍA PLANAS, Alejandro: “El monumento al maestro Serrano visto ‘desde dentro’”, pp. 2-3 i XII. Amb quatre fotografies, dues d´elles signades per Cabrelles Sigüenza.
Núm. 369, octubre de 1965.
—“Se celebró en Sueca el V Concurso Nacional de Paellas”, p. 14. Amb una fotografia.
·Núm. 376, maig de 1966.
—ROBLES PIQUER, Carlos: “Palabras hacia Cullera”, p. 16. Article previament publicat al programa oficial de festes de Cullera.
·Núm. 381, octubre de 1966.
—“El VI Concurso Nacional de Paellas. Se celebró en Sueca con gran concurrencia y brillantez”, p. IX.
·Núm. 391, agost de 1967.
—“Inauguración oficial de la nueva oficina municipal de información en Cullera”, p. VI.
·Núm. 392, setembre de 1967.
—“Don Nicolás Primitivo, hijo adoptivo de Valencia”, p. III.
·Núm. 397, febrer de 1967.
—ROCA MIQUEL, Rafael: “Por la costa valenciana... La cueva de Dragut en el faro de Cullera”, pp. 6-7. Il·lustrat amb cinc fotografies de l´autor del text.
—“‘Camping’ Santa Marta en 1967”, p. XI.
·Núm. 400, maig de 1968.
—Fotografia de la badia de Cullera, p. 11, que il·lustra l´article de José Soler Carnicer, “Caminos de sol. La Drova”.
·Núm. 405, octubre de 1968.
—“VIII Concurso Nacional de Paellas”, pp. III-IV, celebrat a Sueca en setembre.
·Núm. 406, novembre de 1968.
—“La caza en la albufera”, p. III. Notícia curta sobre la subhasta del coto de Sueca.
·Núm. 408, gener de 1969.
—“Hallazgos prehistóricos en Cullera”, p. VI.
Núm. 416, setembre de 1969.
—ROCA MIQUEL, R.: Fotografia a la portada, que titulen “La costa brava de Cullera, al fondo El Perelló (Sueca)”.
—GINER, Francisco: “Fernando VII, un turista”, p. VIII. Anècdotes sobre Cullera.
—MARTÍN: “El maestro Serrano”, p. 1. Caricatura.
—BUIL, Eduardo: “La Bahía de los Naranjos. Cullera, una ciudad valenciana que enamora”, pp. 6-7. Amb dues fotografies de R. Roca Miquel i de F. Pérez Aparisi.
—SOLER CARNICER, José: “Caminos de sol. Cullera: huertos de naranjos. Sueca: campos de arroz”, pp. 8-9. Amb quatre fotografies.
—LLUNA PUIG, Enrique: “La Fiesta del Arroz”, p. 10. Acompanyen dues fotografies del Concurs Nacional de Paelles.
—PURDEY: “Los vedados artificales de caza acuática”, pp. 11 i XI. Article il·lustrat amb una fotografia.
—COSTA ALTUR, José Ramón: “El tesoro del ‘Volcán’”, p. 12. Acompanyen dues fotografies.
—VIDAL CORELLA, Vicente: “El maestro Serrano, Sueca y El Perelló”, p. 13. Amb una fotografia signada per l´autor literari.
—BORRÁS, Salvador: “Cullera, una ciudad para todos”, p. 14. Amb dues fotografies del far i de la platja del Racó.
—MARCO CUEVAS, José: Una reproducció fotogràfica del bust dedicat a Emilio Carrasquer García, p. 16.
—“Nuevo Concurso Nacional de Paella de Sueca”, p. XIV.
·Núm. 417, octubre de 1969.
—“IX Concurso Nacional de Paella en Sueca”, p. X.
·Núm. 422, març de 1970.
—BUIL, Eduardo: “Hacia la Bahía de los Naranjos. El Perelló”, pp. 10-11. Amb tres fotografies, dues d´Ampa i l´altra de Juan Ferrer.
·Núm. 425, juny de 1970.
—BUIL, Eduardo: “Hacia la Bahía de los Naranjos. La casa del maestro Serrano en El Perelló”, pp. 2-3. Amb tres fotografies de Puig Buil, Ampa i un retrat del mestre, de fotògraf anònim.
·Núm. 427, agost de 1970.
—“Cullera”, pp. 14-15. Amb un mapa i una fotografia. Text i il·lustracions d´un fullet editat pel Ministeri d´Informació i Turisme.
·Núm. 429, octubre de 1970.
—“Cullera cara al turismo”, p. VI.
—ROSELLÓ ORTELLS, Juan: “Elogio de la paella. X Concurso Nacional de Paella en Sueca”, p. IX. Resum d´una crònica publicada al diari Levante.
·Núm. 441, octubre de 1971.
—“Elogio de la paella”, P. VII i IX. Crònica del XIé. Concurs Nacional de Paelles de Sueca.
·Núm. 443, desembre de 1971.
—LÓPEZ-EGEZ, Miguel Ángel: “Las tiradas de aves acuáticas de la ribera baja del Júcar en las tierras inundadas que se destinan al cultivo del arroz”, pp. 10-11. Amb tres fotografies de l´autor del text.
—“Falleció don Nicolau Primitiu Gómez Serrano”, p. IX.
·Núm. 444, gener de 1972.
—BADÍA MARÍN, Vicente: “Ha muerto don Nicolau Primitiu, patriarca valenciano”, p. VII.
·Núm. 450, juliol de 1972.
—PÉREZ APARISI, F.: Fotografía a la portada, de la badia de Cullera.
—RICO DE ESTASEN, José: “Cullera, remanso turístico del Levante español”, pp. 5-6. Amb dues fotografies signades per Jupife.
—“Cullera-Camping Santa Marta”, p. 7. Amb quatre fotografies.
—V.R.P.: “Cullera: ciudad abierta. Playas para todos”, p. 8. Amb una fotografia de Jupife.
—ROCA MIQUEL, Rafael: “Turismo fluvial. El río Júcar entra en Valencia por Jalance y llega al Mediterráneo por Cullera”, pp. 9-10. Amb dues fotografies fetes per Jupife.
—GARCÍA SABATER, Francisco de P.: “Entre el mar, el azahar y el Júcar”, p. 11. Amb una fotografia feta per Jupife.
—“Cullera. Playas de Cullera, eterna primavera”, pp. 12-14. Amb quatre fotografies, una d´elles de Jupife, i un plànol.
·Núm. 458, març de 1973.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Una fotografia de dos caçadors de l´Albufera, que il·lustra el curt “La barraca del Camping El Palmar”, p. 16.
·Núm. 466, novembre de 1973.
—CARBONELL, Ricardo: “En el centenario de un músico valenciano. El maestro Serrano y los felices tiempos de la zarzuela”, pp. 12-13. Il·lustren l´article tres fotografies.
—LLORENS, Peregrin-Luis: “El maestro Serrano y El Empastre”, p. 14. Il·lustra l´article una fotografia.
·Núm. 467, desembre de 1973.
—BORT CARBÓ, Eduardo: “La ruta de los castillos, y IV. Corbera, Santa María de Valldigna, Aguas Vivas, Alacuás, Petrés y Buñol”, p. 12-14. Il·lustrat, entre d´altres, amb una vista parcial del castell de Corbera. Aquest article es va publicar anteriorment al diari Jornada.
·Núm. 484, maig de 1975.
—VIDAL CORELLA, Vicente: “Hace cincuenta años. Fue proclamado Himno de Valencia el de la Exposición Regional”, pp. 4-5. Amb dues fotografies, una d´elles signada per Luis Vidal.
·Núm. 485, juny de 1975.
—FERRER ALPERA, Juan: “Estampas de Cullera en los umbrales del verano”, pp. 8-9. Amb dues fotografies sense signar.
·Núm. 501, octubre de 1976.
—“XVI Concurso Nacional de Paellas”, p. XII, celebrat el proppassat setembre a Sueca.
·Núm. 505, febrer de 1977.
—DURÁ, Simeón: Una reproducció fotogràfica de l´as d´oros d´una baralla de cartes republicana, feta per aquest impressor suecà el 1931, p. 4, que acompanya l´article de Vicente Vidal Corella “Entre la historia y la anécdota. El juego de naipes en Valencia”.
·Núm. 507, abril de 1977.
—MAICAS, Víctor: “El poeta Bernat i Baldoví, visto por Soler Godes”, p. 10. Inclou un retrat de l´autor suecà i la portada del llibre d´Enric Soler i Godes, Llibrets de falla.
·Núm. 508, maig de 1977.
—GUIJARRO SANMARTÍN, Inés: “Nuevo en cerámica: la nacarina de Corbera”, p. 15. Amb una il·lustració. Entrevista a Salvador Pons Ramón.
·Núm. 513, octubre de 1977.
—“Gastronomía valenciana. Sueca: Concurso de paellas”, p. XII.
·Núm. 516, gener de 1978.
—LLUECA ÚBEDA, Emilio: “Centenario de un prócer valenciano. Nicolau-Primitiu Gómez Serrano”, p. 15. Amb una il·lustració que reprodueix les dues cares de la medalla commemorativa del centenari.
—GUIJARRO SANMARTÍN, Inés: “En el Racó de Cullera...”, p. IX. Acompanya l´article una fotografia.
·Núm. 531, abril de 1979.
—PLANELLS SANCHIS, Juan Antonio: “En el 50 aniversario de El Fallero. Homenaje al maestro Serrano”, p. 2. Amb una fotografia que reprodueix una medalla commemorativa.
·Núm. 534, juliol de 1979.
—“Monumento al maestro Serrano” [a València], p. 1. Notícia curta amb un reportatge fotogràfic de Francesc Sapena.
·Núm. 544, maig de 1980.
—“Concurso de ideas para la utilización de las playas de Cullera”, p. VI.
·Núm. 556, maig de 1981.
—AGRAMUNT LACRUZ, Francisco: “Los grandes olvidados del arte valenciano. Enrique Moret, la revolución como esperanza reivindicadora”, pp. 23-25. Inclou tres fotografies amb obres de l´escultor suecà.
·Núm. 559, agost de 1981.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Las tiradas de aves acuáticas en los vedados artificiales”, p. 12. Il·lustrat amb dues fotografies de l´autor del text.
·Núm. 560, setembre de 1981.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “La Olimpiada musical de Kerkrade (Holanda). La Armónica de Buñol, campeona mundial de bandas”, p. 10. Il·lustat amb dues fotografies.
·Núm. 562, novembre de 1981.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Escultores valencianos. Francisco Gutiérrez Frechina (1908-1950)”, p. 22. Amb dues fotografies del personatge biografiat, una d´elles amb el mestre Serrano.
·Núm. 563, desembre de 1981.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “La pelota valenciana, deporte regional”, pp. 18-19. Text acompanyat per tres fotografies.
·Núm. 565, febrer de 1982.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El juego de pelota valenciana. Partida a llargues en Murla”, p. 20. Il·lustrat amb dues fotografies.
—“Antología de artistas valencianos. Miguel Ángel López-Egea y Martínez-Carrasco”, p. 24. Inclou un retrat de l´artista i autor suecà i una fotografia seua d´un canal de l´Albufera”.
·Núm. 566, març de 1982.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “La Albufera, marinera y labradora”, p. 23. Amb dues fotografies del llac fetes per l´autor del text.
·Núm. 568, març de 1982.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Cuando abundaban los llobarros en la Albufera. Una arrastrà en la Sequiota”, pp. 18-19. Amb tres fotografies de l´autor del text.
·Núm. 570, agost-setembre de 1982.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Las angulas del Perellonet..., tan buenas como las de Aguinaga”, p. 7. Amb una fotografia del mateix López-Egea.
·Núm. 571, octubre de 1982.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El all i pebre, plato típico valenciano”, p. 19. Acompanya el text una fotografia de l´autor del text.
·Núm. 573, desembre de 1982.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “José Marín Bosque, escultor valenciano desconocido en su tierra”, pp. 6-7. Amb tres fotografies de l´autor del text.
—REAL ALARCÓN, Manuel: “El Museo de Mosaico en Relieve de Cullera”, p. 19. Article il·lustrat amb dues fotografies.
·Núm. 576, març de 1983.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El Palmar de Cañas y barro”, p. 9. Amb dues fotografies de l´autor del text.
·Núm. 580, setembre de 1983.
—TOMÁS, Miguel: “Cartel primer premio de las Fiestas del Arroz de Sueca”, a la portada.
—LÓPEZ EGEA,Miguel Ángel: “Las paranzas de aves acuáticas”, p. 15. Amb dues fotografies de l´autor del text.
·Núm. 581, octubre de 1983.
—ARLANDIS, Lisard: “Fuestes de Valencia. Fuente y monumento al maestro Serrano”, p. 1. Amb una fotografia de l´autor literari.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Escultores valencianos. Vicente Beltrán Grimal (1896-1963), primera Medalla Nacional”, pp. 12-13. Amb dues fotografies.
·Núm. 584, gener-febrer de 1984.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Importantes obras en la provincia de Castellón. El Calvario y ermitas de Bechí superan los 15 millones”, pp. 22-23. Il·lustrat amb dues fotografies de l´autor del text.
·Núm. 585, març-abril de 1984.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Por las tierras de la Plana... La Font Calda de Vilavella”, pp. 10-11. Il·lustrat amb dues fotografies.
·Núm. 586, maig-juny de 1984.
—“Hacia la creación de un Museo Agrícola en Sueca”, p. 25.
·Núm. 587, juliol-agost de 1984.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Recordando al maestro Serrano a los 111 años de su nacimiento”, pp. 14-15. Il·lustrat amb dues fotografies de l´autor del text.
·Núm. 590, gener-febrer de 1985.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El deporte de la pelota valenciana. La modalidad de ‘raspall’, atractiva y emocionante”, p. 20. Amb dues fotografies sense signar.
·Núm. 592, maig-juny de 1985.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Bernat y Baldoví, el Quevedo del Júcar. Nació en Sueca, el 19 de marzo de 1809”, pp. 8-9. Acompanyen dues fotografies, fetes per l´autor literari, del bust de la Musa ubicat al Parc de l´Estació de Sueca i de la placa commemorativa a la seua casa natalícia del carrer de la Figuera.
·Núm. 593, juliol-agost de 1985.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El moscatel de Denia”, pp. 12-13. Acompanyen dues fotografies fetes per l´autor del text.
·Núm. 595, novembre-desembre de 1985.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: Una fotografia d´un plat d´all-i-pebre, p. 5, que acompanya l´article d´Amadeo Montón Carbonell, “La oferta turística de Valencia”.
—Una fotografia del monument dedicat al mestre Serrano a València, p. 9, que il·lustra l´article “Conocer Valencia”, signat per J.S.C.
·Núm. 596, gener-febrer de 1986.
—Una fotografia on apareix Miguel Ángel López-Egea, amb un grup de redactors i col·laboradors del mensual Valencia Atracción, p. 3, que acompanya el text “Los sesenta años de nuestra Revista”, signat per Jesalosen.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Frente al mar, con la red al hombro”, pp. 10-11. Acompanyen l´article dues fotografies realitzades per l´autor literari.
·Núm. 597, març-abril de 1986.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “Ben Muzza, aquel moro arrocero..., creó los jalones de una riqueza fabulosa”, pp. 8-9. Amb dues fotografies del conreu de l´arròs.
·Núm. 602, gener-febrer de 1987.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El joc de la pilota”, pp. 6-7. Acompanyen el text dues fotografies.
·Núm. 603, març-abril de 1987.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El pasodoble ‘El fallero’ se estrenó el año 29”, p. 33. Amb un retrat del mestre Serrano pintat per Alfredo Claros.
·Núm. 605, juliol-agost de 1987.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El juego de pelota valenciana. Partida a llargues en Murla”, pp. 25-26. Il·lustren l´article dues fotografies.
·Núm. 608, octubre de 1988.
—LÓPEZ-EGEA, Miguel Ángel: “El juego de pelota valenciano. Xiquet de Cuart y Pastor de Genovés, grandes figuras”, p. 25.